V kastrůlku rozpustíme čokoládu na vaření, 4 lžíce medu a 2 lžíce hořkého kakaa. Smetanu ke šlehání ušleháme, opatrně do ní vlijeme rozpuštěnou čokoládu s medem, promícháme, vlijeme do formy, ve které budeme mrazit, a dáme do mrazáku. Každých dvacet minut směs promícháme lžící - seškrábneme už zmražený povrch a promícháme se zbytkem obsahu, mícháme dokud to lze, mražení trvá cca pět až šest hodin. Pokud bychom chtěli mít nanuky ve formičkách, dáváme je do formiček až cca po dvou hodinách mražení (a míchání - občasné zamíchání nám zajistí, že nanuky nebudou tvrdé).
Guma guar, karubin, karagenan, lecitin... co si pod tím máme představit? Tak si těm "éčkům" z testovaných nanuků podíváme na zoubek. Jaká jsou éčka v testovaných nanucích:
Téměř u všech "éček" v testovaných výrobcích se
jedná...
zobrazit článek